Aktivera din hund och skapa ett team

Att ha hund innebär att du lägger en del av din fritid på att sysselsätta dig och din hund. Det kan innebära att promenera, att springa, att delta i någon kurs med hunden eller att träna din hund hemma. Vad du än gör med din hund stärker det ert samförstånd och ni blir ett team.

Att aktivera sin hund medför att du automatiskt får egen träning, att röra sig tillsammans med sin hund stärker också förståelsen mellan dig och din hund och ni kommer att bli sammansvetsade. Genom att du och din hund gör olika saker kommer ni att:

• Få möjlighet att bli ett team

• Få möjlighet att utvecklas tillsammans

• Få möjlighet att förbättra din hälsa

Välja hund efter intresse

Det finns många olika träningsgrenar inom hundsport och det bästa är att utgå från dina intressen men det är också lika viktigt att utgå från den hund du har. Det är lättare att lära en hund något om den tycker att det är det roligaste som finns i hela världen. Många gånger har detta val gjorts redan när du köpt din hund, vilket är viktigt. Du ska inte köpa en hund som behöver aktiveras genom mycket fysisk träning om du själv gillar lugna promenader. Har du valt vilken ras som passar dig så är det viktigt att ta kontakt med olika kennlar för att se vilken av dem som har en hund som passar just dig. På Svenska kennelklubbens hemsida kan du hitta olika uppfödare.

Det finns hundar med stor energi och det finns hundar med mindre energi. Du ska välja den som passar dig precis som när du väljer vilket energibolag du vill ha, till exempel www.gotaenergi.se för att få det som passar dig bäst.

Grundläggande aktiviteter

Något som är grundläggande när du har hund är att du rastar din hund. Beroende på åldern på din hund är behovet att komma ut och bli rastad olika. En ung hund behöver komma ut ofta för att lära sig att bli rumsren medan en äldre hund kan bli rastad mer sällan. Du måste alltid anpassa dig efter den hund du har eftersom alla hundar är olika individer. Det räcker inte med att bara rasta din hund, den behöver också träna kondition och bli stimulerad mentalt.

Det viktigaste är att lära din hund den enklaste lydnaden: att komma på kommando, att sitta på kommando och att ligga ner på kommando. Det kan också vara bra att lära den att inte dra i koppel. Det kan också vara bra att lära din hund att bli tyst när du säger till.

Stärka samhörigheten

Att du tillsammans med din hund deltar i olika kurser och aktiviteter hos någon hundklubb kommer ge er en möjlighet att bli ett team. Det kommer också leda till att ni tillsammans utvecklas, du som hundägare och din hund genom de färdigheter du lär den.

Leave a Reply

mts_best