Ta hand om katterna på kenneln

Det är inte ovanligt att den som driver en kennel även har katter i sin ägo. Att ta hand om katterna på rätt sätt är viktigt då de också behöver minst lika mycket tillsyn och omvårdnad som hundarna. Här nedan får du tips på hur du kan göra för att ta hand om katterna på din kennel på bästa sätt förutom att ge dem mat och vatten och lite kärlek då och då.

Försäkra katterna

Katter är vilda små djur som råkar ut för en mängd olika saker, speciellt om de vistas ute. Därför är det viktigt att skaffa en bra och täckande kattförsäkring för varje katt som vistas på gården så att de är ordentligt försäkrade om något skulle hända. En kattförsäkring är bra att ha oavsett hur gammal katten är och oavsett hur äventyrlig den är som individ. Vissa katter är mer livliga och tar mer risker än andra, men med det sagt innebär inte det att de lugna och återhållsamma katterna är förskonade mot olyckor. Katten kan råka trampa på något, äta något olämpligt, bli biten av en orm och få ett infekterat sår med mera. En kattförsäkring tar den värsta ekonomiska smällen hos veterinären när olyckan är framme. Det är nämligen väldigt dyrt att gå till veterinären och många djurägare får en chock när de kommer in med sitt djur. En kattförsäkring ser till så att den värsta chocken dämpas och att katten får den vård den behöver när olyckan väl är framme. Det är indirekt ett väldigt bra sätt att ta hand om sina katter.

Fästingar och mask – plågsamma parasiter

Förutom att skaffa en kattförsäkring, är det även viktigt att ta hand om katterna. Katter drabbas ofta av en mängd olika parasiter, vanligast är mask och fästingar. Fästingarna får de bara under de månader på året när fästingarna är aktiva, det vill säga i princip hela året förutom de kalla vintermånaderna. Mask däremot får de året runt då de får i sig masken via möss, sorkar och råttor som de äter. Den typen av parasiter är viktiga att behandla katten mot. Avmaska katten en gång i månaden om den vistas utomhus och se till att plocka fästingar som satt sig i skinnet och pälsen varje dag. Katten får cirka 20 fästingar om dagen under fästingarnas högsäsong på sommaren så ta för vana att ta bort fästingar dagligen. Då slipper du själv få fästingbett då fästingarna gärna kryper över till oss människor. Genom att hålla efter för dessa parasiter kommer katten må mycket bättre.

Leave a Reply

mts_best