Bygg din egen hundgård till kenneln

Driver du en kennelverksamhet? Då vill du med största sannolikhet att dina hundar ska leva i en så bra och trivsam miljö som möjligt. Det finns inga krav på att kennelägare måste ha en hundgård till sina hundar, men om du har tillräckligt med utrymme är det helt klart ett sätt att höja livskvaliteten hos dina älskade djur.

Majoriteten av alla hundar älskar att vistas utomhus och även om vissa skyr regn och rusk är soliga sommardagar och ljumna höstmorgnar uppskattat hos de allra flesta. En hundgård är ett mycket enkelt sätt för dig att se till att dina hundar får tillgång till frisk luft varje dag och här berättar vi precis hur du går tillväga för att bygga en egen.

Bygga hundgård – att tänka på

Vill du bygga en hundgård från grunden kommer du att behöva en hel del material och verktyg, t.ex. ett ordentligt nät, pålar och en bra jordborr för att skapa ett ordentligt djup i marken. Naturligtvis kan du även bygga hundgårdar utan jordborr och diverse verktyg, men dessa är sälla lika stabila.

1. Skaffa rätt verktyg

För att du ska kunna bygga hundgården behöver du ha rätt verktyg. Här rekommenderar vi skruvdragare (gärna med dubbla batterier), hammare, måttband, skruv och märlor. Ska du föra stolparna djupt i marken bör du även satsa på en bra jordborr från en professionell tillverkare.

2. Välj plats

Det är viktigt att hundgården är placerad på ett sådant sätt att dina hundar får tillgång till både sol och skugga. Österläge är oftast att föredra, eftersom det ger skön och behaglig sol på morgonen och skugga och vila under eftermiddag och kväll då solen kan vara som varmast under sommaren.

3. Färdig hundgård eller egen

Det finns flera färdiga hundgårdar bestående av sektioner som du enkelt skruvar ihop. Dessa är smidiga och går snabbt att få på plats, men kan också begränsa din vision av hur hundgården ska se ut. Att bygga en egen är tidskrävande, men gör det också möjligt för dig att bestämma precis hur stor hundgården ska vara, vilken form den ska ha och hur mycket den ska kosta. Att bygga själv från grunden är nämligen billigare, förutsatt att du hitta en bra leverantör med billigt material.

4. Inredning i hundgården

Visste du att hundgården behöver inredas på ett sätt som följer de regler och lagar som har satts upp? En hundgård får nämligen inte se ut hur som helst för att dina hundar ska kunna trivas. Här är det t.ex. mycket viktigt att det finns en upphöjd plats för hundarna att vila på. Hundar gillar att ligga högt upp och få bra koll på omgivningen, samtidigt som de kan ligga torrt om marken är fuktig eller blöt. Hunden ska även ha tillgång till friskt vatten i hundgården.

5. Tak

Undvik att sätta tak över hela hundgården, men se till att det finns tak för skugga och skydd. Sätter du tak över hela hundgården kan urin och smuts inte sköljas bort lika enkelt, vilket kan bidra till dåliga lukter.

Leave a Reply

mts_best