Att tänka på innan du skaffar hund

En hund tillför mycket lycka"

Många drömmer om en alldeles egen liten hund och vill gärna skaffa en. Men vad ska man egentligen tänka på innan man skaffar en hund, eller kanske till och med en liten valp? Det finns en hel del goda råd du bör följa, för att både du och din hund ska få ett bra liv tillsammans. Du bör till exempel tänka över vilken ras som passar dig, och om du kommer att ha den tiden som krävs för en hund. Det är helt enkelt inte rättvist mot hunden att göra på något annat sätt.

Valp eller fullvuxen hund

Det är nog lätt att tänka sig att man vill ha en gullig valp när man ska skaffa hund, men detta ska du tänka på innan du skaffar en hundvalp. En hundvalp kräver oerhört mycket träning, tid och uppmärksamhet för att bli en stabil och lycklig vuxen hund. Med en hundvalp måste du vara beredd att torka upp små olyckor från golvet och få en eller annan sko sönderbiten. Om du känner att du kommer att få svårt att klara av det, så är det bättre att satsa på en lite vuxnare hund. Vuxna hundar kräver naturligtvis också tid, men är oftast inte riktigt lika krävande som en valp.

Köp inte hund från oseriösa försäljare

Idag kan man lätt få tag på en hund om man vill ha en. De säljs både på Blocket och på tidningarnas annonssidor. Du bör dock vara försiktig om du planerar att köpa en hund från en privatperson. Idag smugglas många hundar vilket innebär att de växer upp under hemska förhållanden och kan bära på sjukdomar och smittor. Det bästa är att vända sig till en seriös och godkänd uppfödare. På så sätt vet du att hunden har veterinärbesiktigats och fått alla nödvändiga vaccin. Ett annat alternativ är att vända sig till någon av de organisationer som omplacerar hundar som farit illa under sitt tidigare liv.

Leave a Reply

mts_best