Kända filmhundar

Älskar du hundar och allt som har med hundar att göra? Då har du säkert också ett stort intresse av hundar på film. Redan 1908 fick den svenska filmpubliken se den första hundhjälten på vita duken, detta i filmen ”Han som klara’ boven” där en modig sankt bernhardshund fångar den stygga brottslingen. Efter det första genombrottet blev det allt mer vanligt att integrera djuren i filmen och idag finns det till och med filmer som helt och hållet kretsar kring huvudpersoner på fyra ben. Tilläggas skall även att några utav de mest kända filmerna genom tiderna har handlat om hundar.

Kända fyrbenta huvudrollsinnehavare

Idag finns det ett oerhört stort urval av filmer med hundar som huvudrollsinnehavare, såväl lite äldre verk som nyproducerade sådana. Vi kommer ihåg filmen som handlade om Marley, den ouppfostrade golden retrievern som ställde till det för sin familj, och vi minns alla dalmatinerna i 101 dalmatiner. Men mest av allt kommer vi ihåg klassikerna, filmerna vi tittade på när vi växte upp. Vi minns Båtsman i ”Vi på Saltkråkan”, den dreglande Hooch i ”Turner och Hooch”, Beethoven och Rin Tin Tin i filmerna med samma namn och så självklart Lassie. Dessa huvudrollsinnehavare kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. Oavsett hur gamla filmerna än må vara finns det ingen som någonsin kommer kunna ersätta Lassie.

Kända hundar idag

Idag är det inte längre filmhundarna som är de absolut största kändisarna, istället har hundar på sociala medier tagit över. Här poserar djuren för en ägare som sedan omvandlar fotona till antingen vackra eller hysteriskt roliga sådana. Ett bra fotografi och en väl uttänkt rubrik på Instagram gör att du kan nå ett stort antal människor, något som i förlängningen kan göra din hund känd. Det spelar mindre roll om ni poserar på billiga sängar eller i vackra miljöer, det viktigaste är att ni kan fånga er publik. Frågan är bara, hur känd din hund än må bli, kommer den någonsin att minnas av så många människor som Lassie? Kommer den någonsin att bli lika älskad som en riktigt duktig filmhund?

Leave a Reply

mts_best