Bygga upp en bra kennel

Om du har en kennel som behöver rustas upp, eller om du funderar på att starta upp en kennel, men inte riktigt vet vad du behöver tänka på, är den här sidan perfekt för dig. Vi guidar dig igenom allt du behöver tänka på. Det finns nämligen en hel del saker du behöver veta innan du sätter igång.

Välj rätt inredning

Att välja rätt inredning för en kennel är A och O. Inredningen behöver vara lätt och smidig, ta liten plats och uppfylla vissa praktiska krav. Eftersom en kennel behöver en hel del utrustning, såsom vatten- och matskålar, koppel, leksaker, mat, filtar och mycket mer, är det viktigt att göra en plan för att få bra förvaringsutrymmen. Om du väljer att bygga fasta förvaringsutrymmen, bygg då ända upp till taket. Se till att sätta säkerheten först genom att skruva fast dina möbler i väggen.

Bra dörrar är viktigt

Det finns framförallt två anledningar till att ha dörrar med hög kvalitet på en kennel. Den puppiesförsta, och absolut viktigaste, är säkerheten. Hundarna, små som stora, måste vara säkra där de bor, särskilt när de är små valpar. Om en valp tar sig in i ett rum där den inte bör vara, kan detta ha förödande konsekvenser, eller om den tar sig utomhus utan att du vet om den. Det räcker för en valp att stöta emot en möbel lite granna för att något ska välta över den. Välj därför dörrar som är lätta att hålla stängda.

Den andra anledningen till att ha dörrar med hög kvalitet är att dörrar i en kennel kan slitas mycket, då det finns många nyfikna tassar som gärna skrapar på dörren. En dörr med bra kvalitet håller längre. Du kanske tänker att en bra kvalitetsdörr kostar mycket, men det finns en hel del billiga dörrar på marknaden.

Anlita hantverkare

Om det är större renoveringar du behöver göra i din kennel kan det vara en bra idé att anlita en hantverkare som kan hjälpa dig. Det kan vara en smart investering för att försäkra dig och dina kunder om att dina lokaler är väl anpassade för just den här verksamheten.

Leave a Reply

mts_best