Välj en bra kennel

Oavsett om du är ute efter att köpa en hund, om du vill att din hanhund ska para sig med en honhund eller om du vill lämna in din hund medan du åker på semester, är det viktigt att du väljer en bra kennel som uppfyller dina krav. När du gör det finns det en del olika saker du bör tänka på och hålla utkik efter. Vad skiljer en bra kennel från en dålig kennel? Hur kan du försäkra dig om att din hund kan trivas bra där? Och varför är en viss kennel bäst på att föda upp just valpar från din hund? Läs vidare för att få svar på dessa frågor.

Medlem i Svenska Kennelklubben

Ett första tecken på att en kennel är bra och håller en viss standard är att den är medlem i Svenska Kennelklubben (SKK). SKK jobbar för Close Up Of Golden Retriever On Walk In Countrysideatt förbättra och stärka hundar och hundägares rättigheter. De jobbar också med att skapa goda förutsättningar för en sund och säker avel av hundar. Eftersom SKK ställer krav på sina medlemsklubbar, bådar det också om att deras medlemsklubbad sköts väl och med omsorg. Om en kennel som du är intresserad av inte är medlem i SKK bör du vara mer vaksam, men det betyder inte nödvändigtvis att det är en dålig kennel.

Besök kenneln

Efter första kontakt med kenneln är det en bra idé att besöka den för att få en bättre bild av vad det är för verksamhet, vad de har för lokaler och hur andra hundar verkar trivas där. Var inte rädd för att be om referenser. Om kenneln är seriös och bra, kommer de inte att ha några problem att lämna ut uppgifter till någon av deras kunder. Det visar dessutom att du tar din hund på största allvar och vill den det bästa.

Stamtavlor

Om du söker en kennel för avling är det första du ska göra att se på hundarnas stamtavlor. Detta är extra viktigt om det gäller renrasiga hundar. Det är även viktigt att du själv tar med din hunds stamtavla, för att försäkra både dig, kenneln och hundarna att det blir en säker avel.

Leave a Reply

mts_best