Kennel i lägenhet: är det möjligt och rimligt?

För någon som funderat på att föda upp hundar finns det många frågor man måste ta i beaktande. Dels måste man ha ekonomin för att starta upp kenneln, eftersom det kommer ta ett tag innan den börjar generera pengar. Det är också viktigt att man har den tid som krävs för att man ska kunna ta hand om alla hundar så att de mår bra oavsett om de är nyfödda eller äldre. En av de största frågorna är om man har utrymme för att driva en kennel. Beroende på hur stor den ska vara krävs naturligtvis olika ytor, men något alla behöver ha i åtanke är att en kennel tar mycket plats. Det allra bästa är att starta en kennel på en gård eftersom man där får ytorna på köpet. Vill man starta en kennel i sin lägenhet finns det däremot fler hinder och saker som försvårar verksamheten, men är det egentligen omöjligt att ha en kennel i en lägenhet?

Utrymmet är avgörande

Funderar man på att driva en kennel i sin lägenhet ska man börja med att fundera över vilka boytor man har. Den del av bostaden som ska höra till kenneln ska vara stor nog för att rymma så många hundar man planerar ha där. Kort sagt behöver man vara säker på att man har en tillräckligt stor lägenhet för både en själv och för djuren. Dessutom ska man se till att ytorna är tåliga mot fukt eftersom speciellt valpar har en tendens att inte alltid vara rumsrena. Något annat man måste ta i beaktande när man har en kennel i lägenhet är att den behöver vara ljudisolerad. Om lägenheten inte är tillräckligt ljudisolerad finns det en stor risk för att grannarna inom kort kommer börja klaga. Det går relativt enkelt att fixa en bra ljudisolering med hjälp av en hantverkare men det kan förstås kosta en slant. Det är alltså inte helt omöjligt att ha en kennel i lägenheten, men det kräver däremot extra mycket planering och varsamhet för att det ska lyckas.

Avsätt en budget för renovering

Är det så att man planerar att driva en kennel i lägenheten ska man göra upp en tydlig budget för verksamheten. Dels ska man avsätta kostnader för själva djuren, så som mat, veterinär och övriga omkostnader och dels ska man avsätta pengar för att kunna optimera planlösningen så att den passar för en kennel. Något många glömmer bort är att man också behöver planera för att rusta upp bostaden igen med jämna mellanrum. Det är nödvändigt eftersom hundar sliter på inredningen och det kan bli nödvändigt att byta ut golv- och väggmaterial med jämna mellanrum. Om du har en kennel eller om du behöver renovera lägenhet stockholm av helt andra orsaker finns det många kompetenta firmor du kan vända dig till. En av dem är Elit Bygg & Design som gång på gång levererar ett perfekt resultat. Kort sagt: så länge man ser till att ha duktiga hantverkare är i princip allt möjligt.

Leave a Reply

mts_best