Adoptera hund från kennel

Funderar du på att skaffa en hund? Då kan det vara en bra idé att adoptera en hund från en kennel. Detta är det absolut säkraste sättet att skaffa en hund, eftersom en bra kennel vet om hundens bakgrund och ger hunden en bra start i livet i en ren och säker miljö.

Cheerful Young Men Holding Five Lovely Husky Baby Puppies. Photo taken outdoor in the nature while the baby puppies having fun in the arms of their owner.

Vad är en kennel?

En kennel har i uppdrag att föda upp hundar, och olika kennlar gör detta med olika mål och syften. Ofta beror det på typ eller ras av hund, men det kan också bero på vilket ändamål som hunden har. En och samma kennel kan ha flera olika rashundar, men som används för samma syfte, till exempel jakt eller utställning. Vissa kennlar föder bara upp en enda ras och är experter inom just den rasen. Det finns också kennlar som föder upp hundar utefter vilka egenskaper man vill att de ska ha. Till exempel behöver ledarhundar födas upp till att ha en god och lugn mentalitet.

Varför adoptera från en kennel?

Anledningarna till att man ska välja en hund från en kennel när man adopterar är många, och kan variera beroende på syfte. Alla seriösa kennlar för en stamtavla för sina hundar. Detta är för att försäkra sig själva och sina kunder om hundarnas ras. Särskilt viktigt är detta när man föder upp renrasiga hundar. En annan fördel med att adoptera en hund från kennel är att valparna får en så bra start de kan få i säkra miljöer och med människor runtomkring som ger en bra service och är väldigt kunniga. Med den här grunden blir det lättare för dig som framtida ägare att lära upp hunden. Om du vill ha en renrasig hund ska du se till att du får tillgång till stamtavla, utifall att du vill föda upp hundar i framtiden.

group of first day golden retriever puppies natural shot and mom

Hur gammal kan valpen vara?

I Sverige måste en valp vara minst 8 veckor gammal när den adopteras, men det är inte ovanligt att den är äldre än så. En del kennlar erbjuder nämligen att lära upp hunden basala saker innan man adopterar den, till exempel grunder i lydnad och rumsrenhet, och det kan ta mer än åtta veckor.

Leave a Reply

mts_best